Nikon kondigt  een nieuw professioneel teleobjectief aan, de AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II, ter vervanging van de AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED. Het nieuwe objectief is voorzien van Nano Crystal-coating, de nieuwe generatie vibratiereductie technologie (VR II) en een nieuwe A/M-scherpstelmodus; wat dit objectief bij uitstek geschikt maakt voor serieuze fotografen die geen concessies willen doen wat betreft kwaliteit.

Nikon kondigt een nieuwe flitser aan, de SB-700. Deze geavanceerde maar gebruiksvriendelijke flitser in een compacte behuizing biedt tal van handige functies. De flitser vormt een welkome aanvulling voor iedereen die zijn assortiment belichtingstechnieken wil uitbreiden en de mogelijkheden van het creatieve verlichtingssysteem wil onderzoeken. De SB-700 is ideaal voor een breed scala van toepassingen, variërend van portretten en studio-opnamen tot evenementenfotografie en nachtopnamen, en biedt de hoge kwaliteit die u verwacht van een Nikon-flitser. De flitser heeft een intuïtieve interface en een gemakkelijk te begrijpen besturing, met daarnaast tal van geavanceerde functies die zijn overgenomen van de professionele SB-900 flitser.

De SB-700 is uitgerust met het i-TTL-lichtmetingssysteem (through-the-lens), dat nauwkeurige lichtmeting mogelijk maakt, en een uit meerdere stappen bestaande autozoom, die automatisch de gebruikte brandpuntafstand detecteert en de flitssterkte aanpast voor beeldhoeken van 24 tot 120 mm. Gebruikers kunnen kiezen uit drie snel te selecteren verlichtingspatronen om in te kunnen spelen op verschillende opnamescenario’s.

De nieuwe Nikon D7000: klaar om uw wensen te vervullen Nikon introduceert de D7000, een digitale spiegelreflexcamera met uitstekende beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties, verpakt in een duurzame en draagbare body.Jordi Brinkman, Product Manager bij Nikon Europe, vertelt: “De nieuwe D7000 is de ideale camera voor eigenaars van digitale spiegelreflexcamera’s die zich verder willen verdiepen in hun passie voor fotografie, met een camera die beschikt over meer geavanceerde functies en zo extra creatieve mogelijkheden biedt. De camera is uitgerust met een nieuwe beeldsensor, EXPEED 2, een AF-systeem en een meetsensor waarmee geweldige prestaties worden gegarandeerd met een uiterst duurzame body.”Uitzonderlijke beeldkwaliteit

De D7000 biedt een reeks nieuwe functies die zorgen voor een superieure beeldkwaliteit. De D7000 beschikt over 16,2 megapixels effectief met de nieuw ontwikkelde Nikon DX-formaat CMOS-beeldsensor. Het nieuwe beeldverwerkingssysteem (EXPEED 2) zorgt voor een hogere beeldkwaliteit, snellere verwerking en meerdere verbeterde functies. Verder zorgt de verhoogde ISO-gevoeligheid van de D7000 (100-6400, uitbreidbaar tot 25600) voor buitengewoon veel detail met minimale ruis, perfect voor het vastleggen van snelbewegende onderwerpen bij weinig licht, zelfs zonder het gebruik van een flitser.

Uitstekende betrouwbaarheid De D7000’s heldere zoeker met glazen pentaprisma met ongeveer 100% beelddekking en 0,94x vergroting geeft u de meest nauwkeurige weergave en scherpstelling voor iedere scène. Met een sluiter met kortste belichtingstijd van 1/8.000 sec. (getest gedurende 150.000 cycli) is de D7000 bovendien altijd klaar voor gebruik. De camera wordt verder beschermd met een boven- en achterzijde van magnesiumlegering en heeft een duurzame afdichting tegen stof en vocht, waardoor de camera kan worden gebruikt onder de meest veeleisende omstandigheden. Ook op het gebied van opslag biedt de D7000 optimale betrouwbaarheid. De twee SD-geheugenkaartsleuven zorgen voor extra opslagcapaciteit en stellen u in staat beelden en video’s naar wens te beheren: u kunt meer items opslaan, de beeldformaten gescheiden houden of altijd verzekerd zijn van back-up ruimte.

Verbeterde prestaties Het nieuw ontwikkelde AF-systeem met 39 scherpstelpunten, waarvan 9 kruissensoren in het midden, zorgt voor uiterst scherpe opnamen, ongeacht de locatie van het onderwerp in het beeld. Met de nieuwe RGB-meetsensor met 2.016 pixels, waarmee de effectiviteit van het systeem voor onderwerpherkenning wordt verbeterd en snelle continu-opnamen met 6 beelden per seconde worden geleverd, weet u bovendien zeker dat u altijd uiterst nauwkeurige beelden van hoge kwaliteit kunt maken.

Full HD D-film met AF-F-stand De D7000 is uitgerust met een directe filmopnameknop voor het eenvoudig vastleggen van bewegende beelden in full HD (1080p). De AF-F-stand maakt continue scherpstelling tijdens filmopnamen mogelijk. De beelden worden vastgelegd met MPEG4 AVC/H.264-compressie en de camera heeft een stereomicrofoonaansluiting voor geluidsopnamen van hoge kwaliteit. De ingebouwde filmbewerkingsfuncties van de D7000 bieden u de mogelijkheid om het begin- en eindpunt te kiezen van uw beelden en om te schakelen naar specifieke frames om zo stilstaande beelden te creëren zonder een computer te gebruiken. Op deze manier kunt u uw films snel en eenvoudig bewerken.

Optionele accessoires Naast de D7000 introduceert Nikon ook de nieuwe Speedlight SB-700, een functierijke en gebruiksvriendelijke flitser. De SB-700 biedt u totale controle over de belichting van de scène of het onderwerp en zorgt voor prachtige, professioneel uitziende resultaten.

Een andere nieuwkomer in het accessoireassortiment van Nikon is het Battery Pack MB-D11 waarmee naadloos kan worden overgeschakeld tussen stroomvoorzieningen en dat bedieningselementen bevat voor verticale opnamen.

De D7000 is uiteraard ook compatibel met de GP-1 GPS-eenheid (Global Positioning System) waarmee locatiegegevens worden vastgelegd in het beeldbestand.

Belangrijkste kenmerken
De nieuw ontwikkelde 16.2 MP Nikon DX-formaat CMOS-sensor biedt een uitgebreid   gevoeligheidsbereik en biedt voortreffelijke kleuren en details voor zowel foto’s als films.
Nieuwe EXPEED 2-beeldverwerking: bereikt hogere beeldkwaliteit, snellere verwerking en meerdere functies met een lager energieverbruik.
Hoge ISO-gevoeligheid (100-6400, uitbreidbaar tot 25600): zorgt voor weinig ruis terwijl extreem scherpte details worden geleverd.
Nieuwe RGB-meetsensor met 2.016 pixels: de RGB-sensor met een hoog aantal pixels verbetert de effectiviteit van het systeem voor onderwerpherkenning en garandeert beelden van hoge kwaliteit.
Nieuw AF-systeem met 39 scherpstelpunten, waarvan 9 kruissensoren in het midden, zorgt voor superieure prestaties bij het vinden en volgen van onderwerpen, zodat u goed kunt scherpstellen, ongeacht de locatie van het onderwerp op het scherm.
Zoeker met glazen pentaprisma met een beelddekking van circa 100% en een vergroting van circa 0,94x: voor de meest nauwkeurige weergave en scherpstelling voor elke gewenste scène; Zeer duurzaam met boven- en achterzijde van magnesiumlegering en een afdichting tegen stof en vocht.
Full HD D-film met AF-F-standen en ingebouwde bewerkingsfuncties waarmee u het begin- en eindpunt van films kunt kiezen en afzonderlijke frames kunt opslaan als stilstaande beelden.

De camera biedt verder voor een externe microfoon voor stereogeluidsopnamen van hoge kwaliteit
HDMI-aansluiting: hiermee kunt u uw beelden weergeven en HD-films bekijken op een full HD televisie;

Gemakkelijk toegankelijke Live View functie met nieuwe standen voor contrastdetectie-AF: gezichtsherkenning met contrast-AF is sneller en krachtiger dan ooit.

Er kunnen maximaal 35 personen worden herkend in circa 0,08 seconde, zelfs wanneer onderwerpen niet direct in de camera kijken. Door het volgen van onderwerpen worden deze scherp gehouden.

Normaal veld-AF wordt aanbevolen voor haarscherpe scherpstelling en breedveld-AF voor fotografie uit de hand.

Duurzame sluitereenheid met een kortste belichtingstijd tot 1/8.000 sec. (getest gedurende 150.000 cycli).
Twee SD-geheugenkaartsleuven: biedt meer capaciteit voor het opslaan van beelden, meer opties voor het ordenen van uw beelden en video’s, of extra back-up ruimte zodat u de beelden naar wens kunt beheren.

Zeer snelle continu-opnamen met 6 beelden per seconde: met een ontspanvertraging van circa 0,05 seconde.
Uitgebreide weergavefuncties: inclusief weergave van 72 miniaturen, kalenderweergave en het sorteren van beelden op datum.

Ingebouwde retoucheerfuncties (retoucheermenu), inclusief filmbewerkingsfunctie en de nieuwe kleurschetsfunctie.

Toon- en kleurregeling: Met behulp van Picture Controls kunt u het uiterlijk en de sfeer van foto’s en films aanpassen voordat u de opname maakt.

De nieuwste generatie beeldverwerkingsengine, EXPEED 2, waarmee meerdere taken sneller en beter worden uitgevoerd, ondanks het kleinere formaat.

ViewNX 2-software wordt gratis bij de D7000 geleverd: hierin zijn de basishandelingen van ViewNX overgenomen en uitgebreid met nieuwe functies, waaronder een verfijnde gebruikersinterface en een reeks gebruiksvriendelijke functies waarmee u zowel foto’s als films kunt bewerken;

7,5 cm (3 inch) LCD Monitor: de VGA-TFT LCD-monitor met circa 920.000 beeldpunten heeft een grote kijkhoek (170°), is uitgerust met versterkt glas en laat u uw werk direct uiterst gedetailleerd weergeven.

Oplaadbare Li-ionbatterij EN-EL15: met intelligent energiebeheer voor maximale prestaties en minimaal energieverbruik.

Touchscreen Via de ‘Touch Shutter’ functie van de COOLPIX S80 kunt u scherpstellen en een foto of video maken door simpelweg het desbetreffende gebied op het scherm aan te raken. Hiermee is het mogelijk opnamen snel en eenvoudig te kadreren, terwijl u via het OLED-touch screen met hoge resolutie (819.000 beeldpunten) door de beelden kunt bladeren die u al heeft gemaakt.
Bovendien is het retoucheren op de camera ook zeer gemakkelijk via het touch screen.

Met ingebouwde filters zoals een fisheye-objectief, selectieve kleur en een miniatuureffect kunt u uw creativiteit de vrije loop laten, zonder gebruik te hoeven maken van een computer.

Eenvoudig HD-films opnemen Naast foto’s kunt u met de COOLPIX S80 moeiteloos HD-films met stereogeluid opnemen, ideaal als u hetleuk vindt gebeurtenissen zowel stilstaand als bewegend vast te leggen.

En als het grote OLED-scherm van 8,7 cm (3,5 inch) niet groot genoeg is om uw herinneringen te delen met vrienden of familie, kunt u uw HD-foto’s en -films via de HDMi-aansluiting eenvoudig weergeven op een compatibele tv.

Compact en stijlvol De COOLPIX S80 is mijn zijn stijlvolle en slanke ontwerp zo compact dat u de camera gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De eenvoudige automatische stand maakt het bovendien mogelijk prachtige opnamen te maken zonder dat u zich in de technische instellingen hoeft te verdiepen.
Achter de schermen zorgen technologieën zoals vijf ingebouwde functies tegen onscherpte (waaronder vibratiereductie en bewegingsdetectie) ervoor dat u beelden precies zo vastlegt zoals u ze ziet.

Een goed verloop van de verwerking van de foto komt voor rekening van EXPEED C2, Nikon’s verbeterde digitale beeldverwerkingssysteem dat garant staat voor prachtige resultaten.

Het nieuwe EXPEED C2 systeem biedt nog meer fotografische mogelijkheden met een hogere beeldkwaliteit, fijnere details en een hogere verwerkingssnelheid. Het EXPEED 2-systeem is speciaal toegesneden op de COOLPIX S80 en helpt u prachtige foto’s en video’s te maken van elk onderwerp dat u vastlegt.

ViewNX 2De COOLPIX S80 wordt standaard geleverd met Nikon’s nieuwe all-in-one softwarepakket ViewNX 2, waarmee gebruikers snel en gemakkelijk foto’s en films kunnen importeren, bekijken, bewerken en delen.
ViewNX 2 is gebaseerd op de zeer succesvolle software ViewNX en is een gebruiksvriendelijke softwaresuite met een zeer uitgebreid scala aan functies die veel verder gaan dan de functies die deel uitmaken van het besturingssysteem van een pc.

De geavanceerde filmbewerkingsfuncties die onlangs aan deze software zijn toegevoegd, zijn direct afkomstig uit Nikon’s bekroonde serie van digitale spiegelreflexcamera’s, zodat gebruikers hiermee prachtige films kunnen maken.

Specificaties COOLPIX S80 Specificaties COOLPIX S80 Effectieve pixels 14,1 megapixels Beeldsensor RGB-CCD van 1/2,3 inch, 14,48 megapixels totaal Objectief NIKKOR-objectief met 5x optische zoom Brandpuntsafstand 6,3 tot 31,5 mm (kleinbeeldequivalent van 35-175 mm) Diafragma f/3.6-4.8 Objectiefconstructie 13 elementen in 10 groepen (met ED-glaselement) Digitale zoom Maximaal 4x (kleinbeeldequivalent van circa 700 mm)

Scherpstelbereik (afstand tot objectief) Circa 80 cm tot oneindig Macrostand: circa 7 cm tot oneindig (bij groothoekinstelling) Vibratiereductie (VR) Lens-shift + elektronisch Andere functies voor vermindering van onscherpte Bewegingsdetectie (conventioneel), BSS (Best Shot Selector) ISO-gevoeligheid (standaard uitvoergevoeligheid) ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (pixeltoevoeging), 6400 (pixeltoevoeging), automatisch (ISO 80 tot 800), vast bereik automatisch (ISO 80 tot 200, ISO 80 tot 400) LCD-monitor OLED-breedbeeldmonitor van 8,7 cm (3,5 inch) met circa 819.000 beeldpunten (Full Wide VGA) [elektrostatisch aanraakscherm], met Clear Color Display, anti-reflectiecoating en instelbare helderheid

Opslagmedia: Intern geheugen (circa 79 MB), SD/SDHC-geheugenkaart*

1 Slim portretsysteem Gezichtprioriteit-AF/maximumaantal gezichten dat kan worden gedetecteerd 12 Gezichtprioriteit, gezichtprioriteit-AE, inzoomen op gezichten Huid verzachten
Ja Tijdens opname/weergave Glimlachtimer
Ja Maximaal drie glimlachende gezichten kunnen worden gedetecteerd; kan worden in- en uitgeschakeld Knipperdetectie
Ja Maakt automatisch twee opnamen achter elkaar; kan worden in- en uitgeschakeld Knipperwaarschuwing
Ja Kan worden in- en uitgeschakeld Rode-ogenreductie in de camera
Ja Corrigeert rode ogen automatisch digitaal, zonder flitsen vooraf Meevolgende scherpstelling*2
Ja Automatische vergrendeling niet beschikbaar; AF-activering en opnieuw starten van volgen beschikbaar Onderwerpstanden 17 onderwerpstanden (Portret, Landschap, Sport, Nachtportret, Party/binnen, Strand, Sneeuw, Zonsondergang, Schemering, Nachtlandschap, Close-up, Voedsel, Museum, Vuurwerk, Kopie, Achtergrondverlichting, Panorama assist)
Automatische onderwerpselectie 6 onderwerpstanden + automatische stand (Portret, Landschap, Nachtportret, Nachtlandschap, Close-up, Achtergrondverlichting) Film HD 720p: 1280 x 720/30 bps VGA: 640 x 480/30 bps QVGA: 320 x 240/30 bps D-Lighting Ja Kleuropties 4 kleuropties (Levendig, Zwart-wit, Sepia, Koelblauw), menuoptie voor filtereffecten Snel retoucheren Ja Diashow met muziek 1 interne muziek, 1 tot 2 beeldeffecten Functies voor het sorteren van bestanden Score-optie, optie voor automatisch sorteren, weergave van favoriete beelden, optie voor weergeven op datum Opladen via USB Met meegeleverde lichtnet-laadadapter: oplaadtijd van circa 3 uur Terwijl camera is aangesloten op ingeschakelde pc*3 via meegeleverde USB-kabel: oplaadtijd van circa 3 uur Interface/Direct Print-compatibiliteit Hi-Speed USB/PictBridge Beschikbare talen 24 talen (Arabisch, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Deens, Engels, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Thai, Tsjechisch, Turks, Zweeds) Voedingsbronnen Oplaadbare Li-ionbatterij EN-EL10 (740 mAh), USB-laadadapter EH-68P (meegeleverd) Lichtnetadapter EH-62D (optioneel) Aantal opnamen per lading (gebruiksduur van de batterij)*4 Circa 150 beelden met EN-EL10 batterij Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) Circa 98,8 x 62,6 x 16,5 mm (zonder uitstekende delen) Gewicht*5 Circa 133 gram (inclusief batterij en SD-geheugenkaart), circa 116 gram (alleen camerabody) Meegeleverde accessoires Batterij EN-EL10, USB-laadadapter EH-68P, USB-kabel UC-E6, AV-kabel EG-CP16, cd-rom met softwaresuite, polsriem. Optionele accessoires Batterijlader MH-63, lichtnetadapter EH-62D, leren tasjes (CS-S23, CS-S24). *1 Niet compatibel met MMC (Multi Media Card) *2 Volgt automatisch een aangeraakt onderwerp *3 Afhankelijk van de stroomvoorziening door de pc *4 Op basis van CIPA-normen voor het meten van de gebruiksduur van batterijen *5 Op bas van CIPA-richtlijnen, DCG-005-2009