Product informatie Nikon - D70

Overzicht
Type: Digitale single-lens reflex camera.

Lens
Lens Uitwisselbaar, Nikon F-mount.

Sensor/Medium
Sensor 6,1 megapixel 23,7 mm × 15,6 mm Nikon DX-formaat RGB CCD-sensor, 1,5 × FOV-gewas
Maximale resolutie 3.008 × 2.000 (6.01 miljoen)
ASA / ISO-bereik 200 tot 1600 (ISO-equivalent) in stappen van 1/3 EV handmatig of Auto ISO
Opnamemedium CompactFlash (Type I of Type II) of Hitachi Microdrive.

Scherpstellen
Focusmodi Enkel AF-gebied, Dynamisch gebied AF, Dichtste onderwerp Prioritaire Dynamische AF-omgeving. Focusgebieden Kan uit 5 focusgebieden geselecteerd worden.

Exposure/Metering
Exposure modes Digitale Vari-Programma (Auto, Portret, Landschap, Close-up, Sport, Nachtlandschap, Nachtportret), Geprogrammeerde Auto [P] met flexibel programma; Shutter Priority Auto [S]; Diafragma Prioriteit Auto [A]; Handmatig [M]
Belichtingsmeting 1.005 segment kleurmeter, EV 0 tot 20 (3D-kleurmatrix of middengewogen meting); EV 2 tot 20 (spotmeting)
Metering modes Matrix, Center-weighted, Spot

Shutter
Shutter Combined mechanische en CCD elektronische sluiter
Luikspoedbereik 30 s tot 1/8000 s in stappen van 1/3 of 1/2 EV, lamp
Continu schieten 3 frame / s tot 144 beelden (JPEG / RAW)

Viewfinder
Viewfinder Pentamirror type, 0,75 × vergroting, 95% dekking

Algemeen
Achter LCD-scherm 1,8 in of 46 mm (D70), 2,0 in of 51 mm (D70s), 130.000 pixel TFT
Batterij Nikon EN-EL3e lithium-ion batterij
Gewicht geen batterij 595 g (21,0 oz), incl. Bat 679 g (1.497 lb)
Gemaakt in Thailand

 

 

Neutral Density (grijsfilter)

Neutral Density (grijsfilter)

Heb jij dat ook, een aantal ND filters mee om de juiste belichting en sluitertijd te realiseren.

De Neutral Density Filter is één van de meest voorkomende effecten-filter welke gebruikt wordt door zowel de fotograaf als de filmer. Met name deze laatste groep, sinds de komst van de spiegelreflex camera met filmfunctie, heeft behoefte aan beheersing van het licht middels een grijs filter (neutral density).

Waarom een Neutral Density(grijsfilter)?
Tijdens het fotograferen werken met bijvoorbeeld een groter diafragma. Langere belichtingstijden om de creatieve effecten te realiseren. Het kan allemaal met een ND-filter gerealiseerd worden. Voor de filmer zou het fantastisch zijn om tijdens het filmen traploos het licht te kunnen regelen bij een gelijkblijvend diafragma, denk hierbij aan het draaien van de camera richting het licht of van de lichtbron af. Ook dit is nu mogelijk met het ND filter van Fader !

Underwater Camera

Wat is een underwater camera: Zit u veel op de motor of fietst u graag? Dan is de underwater camera wat voor u! De underwater camera is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te monteren. De underwater camera neemt het geluid en de beelden in HD kwaliteit op, zodat de volledige rit wordt gefilmd. De beelden worden automatisch opgeslagen en kunnen later worden terug gekeken. Waarom een underwater camera:Er zijn veel redenen waarom een underwater camera voor u een interessant product kan zijn, hieronder zullen wij deze voor u benoemen: Bij ongevallen: Als u een ongeluk krijgt en het is niet uw schuld, met een underwater camera heeft u bewijslast voor de verzekering.

Zo hoeft u nooit meer te vrezen voor als de tegenpartij ineens een ander verhaal ophoudt als de politie erbij is.Doordat ook verzekeringen het voordeel hiervan inzien en steeds meer mensen een dash-cam, motorcamera of helmcamera hebben, zijn er regelingen in ontwikkeling waarbij een premie op de verzekering wordt gegeven als u een dash-cam gebruikt. Bij misdrijf: Helaas gebeuren er ook misdrijven in het verkeer, zoals aressie en geweld of ernstige ongelukken met bijvoorbeeld drank in het spel. Als u hiervan het slachtoffer of getuige bent kunt u de beelden van de camera gebruiken. Beeldmateriaal van een dashboardcamera is bewijsmateriaal en zeer bruikbaar voor politie en justitie. Verzekerings fraude: Er zijn helaas mensen die met opzet een aanrijding veroorzaken om de verzekering of u op te lichten en hier een slaatje uit te slaan. Met valse beweringen over de omstandigheden of zelfs valse verwondingen ( whiplash ) proberen ze geld binnen te slepen. Zonder dash-cam is dit een erg moeilijke situatie om uzelf vrij te pleiten, maar met een dash-cam staat u sterk!
Interessant beeldmateriaal: Als u op bijvoorbeeld youtube kijkt ziet u mooie en soms spectaculaire beelden over weggebruikers met een dash-cam, motorcamera of helmcamera, zoals de meteoriet in Rusland of filmpjes over bizarre ongelukken en brutale weggebruikers.Ook is de camera geschikt om plezier opnames te maken, zoals u ziet op het filmpje hieronder.

 

Nikon – Verschillende camera modellen

Nikon D800

De plek voor jou als Nikon fanPosted by comparegroupeu On juli – 12 – 2012Nikon introduceert een innovatieve nieuwe 36,3 megapixel professionele D-SLR in FX-formaat, de Nikon D800. De nieuwe Nikon D800 creëert de meest monumentale beelden als nooit te voren! Deze splinter nieuwe camera is speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van fotografie en video te voldoen. De Nikon D800 camera staat garant voor ongekende diepte- en detailniveaus in de fotografie. Verder biedt De Nikon D800 je alle flexibiliteit die je nodig zult hebben om video’s van topkwaliteit op te nemen.

Dankzij de 12-kanaalsuitlezing met 14-bit A/D-conversie en hoge signaal-ruisverhouding, krijg je de meest magnifieke beelden met weinig ruis en een breed dynamisch bereik. Met de Nikon D800 kun je ook professionele video’s maken die je alle gewenste flexibiliteit biedt voor een uitgebreide reeks aan filmapplicaties. Dit is grootformaat filmen op zijn best met een uitgebreide reeks beeldsnelheden.Super snel en intuïtief De Nikon D800 heeft een super snelle reactievermogen met veilige, handig geplaatste knoppen en bedieningselementen die al snel een verlengstuk van jouw hand worden.

Het opstarten duurt circa 0,12 seconden, de ontspanvertraging is geminimaliseerd tot ongeveer 0,042 seconden met ongeveer 4 Bps in FX-formaat tot ongeveer 6 Bps in DX-formaat bij gebruik van het optionele multifunctionele batterij pakket MB-D12.  De ergonomie van de camera   Het dagelijks werken met de spiefelreflexcamera is nog nooit zo prettig en efficiënt geweest. Dat alles is te danken aan de ergonomie van de Nikon D800. Zo zijn de knoppen en instelschijven strategisch op de camera geplaatst voor een aangenamere bediening. Met de speciale videoknop ben je in alle situaties op tijd met het vastleggen van de actie. Daarnaast is de camera voorzien van rubber materiaal voor een betrouwbare en veilige greep. De zichtbaarheid van de gekozen instelling en bediening is verbeterd door gebruik van een 4-knoppen ontwerp. Belichting, Cameranieuws

Nikon 1-camera’s

In combinatie met een aantal baanbrekende nieuwe fotomodi zijn Nikon 1-camera’s in staat de meest vluchtige momenten vast te leggen, waardoor shots te maken zijn die je tot dusver voor onmogelijk hield.
Met de lancering van de V1 en de J1 is Nikon 1 de nieuwe maatstaf voor snelheid, precisie, innovatie en draagbaarheid. Met ‘s werelds snelste autofocussysteem en continu-opname*, evenals innovatieve fotografie modi, compacte 1 NIKKOR-lenzen en Nikon 1-accessoires, herdefinieert Nikon 1 wat een draagbaar digitale camerasysteem kan doen.Een nieuwe productgroep: Advanced Camera with Interchangeable Lens (A-CIL)De lancering van Nikon 1 kondigt meer aan dan enkel de introductie van een nieuw gamma aan camera’s – het markeert de lancering van een hele nieuwe categorie die Nikon de Advanced Camera with Interchangeable Lens (A-CIL) heeft genoemd. Gebouwd om snelheid, eenvoud en plezier te brengen naar de manier waarop je de wereld vastlegt, bieden deze A-CIL Nikon 1 camera’s een nieuwe ervaring in fotografie.Nikon 1 V1:

De denkende camera

De intelligente, iconisch ogende Nikon 1 V1 is ontworpen om je fotografische vermogen op te voeren. Voorzien van een elektronische zoeker in hoge resolutie laat hij je het moment vangen en het onverwachte van iedere locatie vastleggen. De heldere 1.440K-dot elektronische zoeker geeft een helder en stabiel beeld en 100% frame dekking. De V1 een stevige behuizing met lichtmetalen magnesium paneel (boven- en voorzijde) en een multi-accessory aansluiting geeft je de vrijheid om je systeem verder uit te breiden met de accessoires beschikbaar voor het Nikon 1-systeem. De Nikon 1 V1 is verkrijgbaar in matzwart en hoogglans wit.Nikon 1 J1: Altijd een stap voor

De snel denkende Nikon 1 J1 camera is in staat de drukke levens bij te houden, die vol kostbare gelegenheden zitten om dierbaren in actie vast te leggen. Uitgerust met alles wat je nodig hebt om iedere gebeurtenis uit het leven op de gevoelige plaat vast te leggen, is deze volautomatische Nikon 1 het beste op het gebied van minimalistisch camera-ontwerp. De superkleine behuizing is verkrijgbaar in een variëteit aan kleuren met bijpassende compacte 1 NIKKOR-lenzen en heeft een ingebouwde flitser voor extra licht wanneer dat nodig is. De Nikon 1 J1 is zo eenvoudig te gebruiken dat je voortaan alleen nog maar hoeft te beslissen wat je wilt fotograferen. De J1 is verkrijgbaar in de kleuren zijn hoogglans wit, matzwart, rood, roze en zilver.